Företagsfotograf i Linköping, Östergötland

Företagsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Behöver ni porträtt på era medarbetare? Eller professionella bilder från er verksamhet? Jag frilansar som företagsfotograf i Linköping, Norrköping och övriga Östergötland och har fotograferat för olika typer av uppdragsgivare. Jag har tagit med kameran in i myggiga skogar i Norrköping, till stilren kontorsmiljö i Mjärdevi och ut på gröna kullar i Skottland. Bland kunderna finns även terapeuter, frisörer och konsulter.

Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping

Tilltalande, säljande bilder är viktigt i marknadsföring. De fångar potentiella kunders uppmärksamhet och får dem förhoppningsvis att läsa mer om produkten eller tjänsten. En snygg bild ger företaget trovärdighet. En mindre tilltalande bild som är dåligt ljussatt eller dåligt komponerad får köparen att kisa skeptiskt och googla vidare i jakten på företag som ska tillfredsställa suget efter senaste prylen eller som ska ge pålitlig service.

Jag älskar mitt jobb och ser med iver fram emot varje nytt projekt. Alla nya människor jag träffar och alla nya miljöer jag besöker ger inspiration till nya bilder.

Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Linköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping

Att arbeta som företagsfotograf i Linköping

Har ni egna idéer om fotograferingen? Eller behöver ni hjälp med att komma på kreativa bildlösningar? Vi bokar in ett förutsättningslöst möte och pratar om era önskemål. Vi kan fotografera porträtt med er arbetsplats som bakgrund eller så tar jag med en studiobakgrund. Jag har en portabel studio med tre blixtar, olika bakgrunder, reflexskärmar och diverse tillbehör. Dessutom har jag en klädroller nedpackad om ni vill bli fotograferade i svarta kläder!

Företagsfotografering i Linköping för Wellness by Wistrand av Fotograf Engström - företagsfotograf Linköping, Norrköping, Östergötland
Företagsfotografering i Linköping för Wellness by Wistrand av Fotograf Engström - företagsfotograf Linköping, Norrköping, Östergötland

Behöver ni verksamhetsbilder som ger en rättvis och tilltalande bild av ert företag? Låt mig dokumentera en dag på ert arbete! Många kan idag ta hyfsat snygga bilder med mobilen men som företagsfotograf i Linköping kan jag hjälpa er med det där lilla extra. Vad gör du om du har tandvärk? Inte drar du ut tanden själv? Du kontaktar en tandläkare! Och när håret blivit långt och bångstyrigt – inte tar du fram saxen själv? Du kontaktar en frisör! Låt mig med fotografens blick och rätt teknisk utrustning visa upp era medarbetare och er verksamhet med snygg ljussättning och intressanta vinklar.

Företagsfotografering i Norrköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping
Företagsfotografering i Norrköping av Fotograf Engström - fotograf Linköping

Omväxlande uppdrag som företagsfotograf i Linköping

Jag fotograferade porträtt åt företaget Addbio. De hade önskemål om att fotograferas utomhus. Men då vi skulle fotografera när solen stod som högst på himlen rekommenderade jag att fotograferingen skulle hållas inomhus. Med genomtänkt ljussättning och bakgrund fick bilderna ändå ett ljust och fräscht intryck. Jag kommer gärna med förslag för att personerna jag ska fotografera ska bli nöjda med sina porträtt. Ingen blir snygg med mörka, skarpa skuggor under ögonen som uppstår när solen står högt. Här hittar ni mer läsning om företagsfotograferingen för AddBio.

Företaget Iterio var intresserade av nya porträttbilder på sina medarbetare och bilder på sina anställda då de samarbetade och interagerade med varandra. Här kan ni läsa mer om min företagsfotografering i Östergötland.

Företagsfotograf Linköping, Östergötland
Företagsfotograf Linköping, Östergötland

Nestor & Reneby är ett företag som satsar på både psykologi och yoga. De behövde porträtt på sig själva och utövning av yogan. De var ute efter en företagsfotograf i Linköping och jag fick äran att fotografera dem. Vi höll fotograferingen i DoSpace:s fina lokaler på Stora Torget i Linköping. Jag riggade upp ett par blixtar och reflekterande väggar. För att få variation i bilderna fotograferade jag porträtten mot olika bakgrunder. Här hittar ni mer läsning om fotograferingen för Nestor & Reneby.

Att jobba som fluga

Frisörerna på Björk & Friends behövde nya porträtt till hemsidan. Jag riggade upp blixtar, reflexskärm och svarta väggar och fotograferade dem mot en grå  pappersfond.

Noor of Sweden anordnade en modevisning i Norrköping och ville ha backstage-bilder. Jag tog mig an uppdraget och packade ner kamera och blixt. Ibland agerade jag flugan på väggen för att fånga händelseförloppen på ett naturligt sätt. Ibland kallade jag på uppmärksamhet för att få energi i bilderna.

Dessa varierande uppdrag gör att kreativiteten alltid är på topp. Det blir inte tråkigt eller slentrianmässigt att jobba som företagsfotograf i Linköping. Ingen dag är den andra lik. Inget ansikte är det andra likt. Ingen fotomiljö är den andra lik. Under nyheter kan ni läsa mer utförligt om fotograferingarna.

Ni kan läsa mer om hur jag interagerar med personen framför kameran, om ljussättning, planering och hur det är att jobba som fotograf i Linköping.

Vad kostar en företagsfotograf i Linköping?

Inför en fotografering planerar jag ljussättning, eventuellt poser och bakgrund. Ofta åker jag iväg och letar efter ett passande ställe där fotograferingen ska hållas. På fotograferingsdagen packar jag ner fotoutrustningen och riggar upp. Dags att använda kameran! Själva fotograferingen brukar ta minst tid. Sedan riggar jag ner och packar ihop utrustningen igen. Därefter säkerhetskopierar jag bilderna och gör ett grovt urval som jag presenterar för kunden via ett webbgalleri. När kunden gjort sitt val redigerar och eventuellt retuscherar jag bilderna. Sedan anpassar jag dem för webb och tryck och skickar iväg dem till kunden.

Så vad kostar en fotografering? Ta en titt på mina priser.

Här hittar ni min portfolio.

/Christine Engström