Personal brand-fotografering

Är du intresserad av en personal brand-fotografering? Som företagare är det viktigt att kunna visa upp riktigt bra och gärna personliga bilder på sig själv och sin business. Du kanske är ditt eget varumärke och arbetar som coach, föreläsare, artist eller terapeut. Eller du kanske är designer och tillverkar kläder, smycken eller väskor och behöver bilder till e-commerce eller ta fram en brand book?

Stärk ditt varumärke med en personal brand-fotografering och öka din försäljning

Oavsett vad din syssla är så vill du att ditt varumärke ska lysa! Och visst vill du sticka ut bland liknande företag? Med bilder från en personal brand-fotografering syns du bland dina konkurrenter och fängslar därmed potentiellt nya kunder genom att väcka den där måste-ha-känslan. Du säljer mer och får mer tid att göra det du älskar.

Bra bilder är ett enkelt men ack så förträffligt effektivt sätt att väcka uppmärksamheten hos potentiellt nya kunder. Själv scrollar jag förbi inlägg med långa texter och dåliga bilder på till exempel LinkedIn. Ser jag dock en riktigt fin bild stannar jag till och blir intresserad av resten av innehållet. Vem har skrivit inlägget och vad vill han eller hon med sitt budskap och sitt företag? Första intrycket gäller inte bara när vi möter en ny person utan även när du presenterar ditt varumärke. Först blir vi lockade (eller avskräckta 😉 ) av utsidan, därefter blir vi intresserade av innehållet. Stilrena bilder hjälper dig att attrahera de kunder du vill nå ut till.

Hur går en personal brand-fotografering till?

Vid en personal brand-fotografering pratar vi ihop oss om vad bilderna ska förmedla. Först av allt får du börja med att svara på en mängd frågor som jag mailar till dig och som vi sedan utgår ifrån när vi planerar fotograferingen. Vilka situationer vill du fotografera och i vilka miljöer? Till exempel vid datorn på hemmakontoret? Stämningsfulla bilder vid din sommarstuga? Eller trendiga porträtt i stadsmiljö? Det bästa är att fotografera en blandning av business-bilder och personliga bilder så att dina kunder får en positiv och personlig bild av dig och ditt företag.

Med modern estetik tar vi, med gemensam planering, fram vackra och personliga porträtt som förmedlar den känsla som du vill ge dina kunder. Vare sig det är en sofistikerad, minimalistisk eller stylish vibe.

Från planering till färdiga bilder

Vi planerar fotograferingen utefter dina behov och fotograferar i valfri inomhus- eller utomhusmiljö eller i min studio (eller både och). Fotografering i miljö är ett bra alternativ när du till exempel vill skapa en berättelse kring dig själv. Jag rekar alltid miljöerna vi ska fotografera i ett par veckor innan fotograferingen för att vara ordentligt förberedd på fotograferingsdagen. Ofta ser jag ut stilrena bakgrunder och utvärderar om ljussituationen är bra. Om det behövs tar jag med ett par led-lampor och stativ eller reflexskärmar.

Studion är belägen bakom Linköpings resecentrum. Den är stor och utrustad med blixtar, bakgrunder, lampor, stativ och kaffemaskin.

Vi planerar kläder och färgval och bokar eventuellt in makeupartist och/eller klädstylist om det är aktuellt. Under fotograferingen utvärderar vi kontinuerligt bilderna så att de utstrålar den känsla du vill förmedla.

Ett par dagar efter fotograferingen skickar jag en länk till ett webbgalleri där du väljer ut dina favoritbilder. Sedan redigerar jag bilderna och går noggrant igenom kontrast, färger och vit- och svartpunkt. Därefter gör jag en naturlig retusch där hy, kläder och bakgrund ses över.

Sedan levererar jag bilderna i högupplöst format redo för tryck samt i lågupplöst format som lämpar sig för webb och sociala medier. Därefter kan du börja göra inlägg och marknadsföra dig själv med professionella bilder och hitta dina drömkunder! 

Hjälp! Jag känner mig osäker framför kameran

Bara lugn. Jag finns där för dig och stöttar dig genom fotograferingen. De flesta känner sig ovana framför kameran i början men jag ger dig tips och tricks som får dig att slappna av. Efter en stund kommer du att vänja dig vid kameralinsen och inse att "det här var ju inte är så farligt".

Jag älskar att hjälpa andra drivna företagare att bli framgångsrika med hjälp av min kunskap inom foto. Det är mycket som ska klaffa för att få till den där riktigt bra bilden. Bakgrund, ljussättning, färgkombinationer, bildutsnitt och energi ska samspela. Därefter har vi redigeringen som är minst lika viktig! Var inte rädd för att ställa frågor inför fotograferingen. Jag förstår att det kan verka skrämmande och utlämnande att stå framför linsen. Men jag har fotograferat många många personer genom åren och ser till att fotograferingen blir lättsam.

Jag tar med en högtalare så att du kan lyssna på din favoritmusik (det vill säga om det är ok i den miljö där vi fotograferar). Vi har en trevlig fotosession tillsammans där vi samtalar och ser till att din personlighet lyser igenom.

Vad är din investering i en personal brand-fotografering?

Förutom pengar, såklart, kommer du att lägga ner tid och engagemang så att vi tillsammans kan planera den perfekta fotograferingen som ger en stark och stolt bild av dig och ditt varumärke. Din investering kommer att ge dina kunder en positiv och personlig bild av dig, ta dig närmare dina mål och du kommer att tjäna in pengarna som du lägger på fotograferingen genom ökad försäljning. Du sparar tid genom att vi fotograferar koncentrerat under ett par timmar och tar därmed fram bilder till många inlägg på sociala medier vid ett tillfälle. Du slipper själv tänkta på att ta fram material till marknadsföring ett bra tag framöver och kan lägga den tiden på andra viktiga arbetsuppgifter.

Är du redo att stärka ditt varumärke med en personal brand-fotografering och på så sätt nå ut till fler kunder? Skicka ett mail och berätta kort om dig och din business!

Är du nyfiken på vem som står bakom kameran? Vem är Fotograf Engström?

Följ gärna @fotografengstrom på Instagram för att se vad som är på g.

Och du får gärna connecta på LinkedIn.

/Christine Engström

Personal brand-fotografering av Fotograf Christine Engström
Porträttfotografering av fotograf Engström
Personal brand-fotografering med Frida Landbecker av Fotograf Engström
Brandingbilder av Fotograf Engström
Varumärkesfotografering av Fotograf Engström
Personal brand-fotografering av Fotograf Engström
Personal brand-fotografering av Fotograf Engström
Modefotografering av Fotograf Engström
Varumärkesfotografering med Frida Landbecker av Fotograf Engström
Branding-fotografering av Fotograf Engström
Brandingfotografering av Fotograf Engström
Personal brand-fotografering av Fotograf Engström
Personal brand photography av Fotograf Engström