Modefotografering för 7th Avenue, Linköping

Modefotografering 7th Avenue, Linköping  Modefotografering 7th Avenue, Linköping

Inför en modefotografering behöver man vara välplanerad. I synnerhet när man har en inbokad fotografering utomhus i Sverige. Vad blir det för väder? När går solen upp? Fungerar det att plåta på vår planerade location eller kommer det att regna så att vi måste vara inomhus i stället?

I bland ska man ha tur! Vi lyckades pricka in den enda soliga dagen i ett sjok av regniga höstdagar. Modefotograferingen för 7th Avenue kunde genomföras på ett garagetak i Linköping enligt ursprungsplanen.

Jag mötte upp modell Michaela, makeupartist Jenny och hårstylist Klara tidigt denna septembermorgon. Medan Michaela fick looken på plats studerade jag ljuset utanför fönstret. Jag rekognoscerade garagetaket vid ett par tillfällen tidigare och konstaterade att det fanns tak att fotografera under som skydd mot eventuellt regn. Alltid bra att ha en backup-plan.

Efter cirka en och en halv timme var Michaela färdig och vi var redo för vår modefotografering! Michaela och jag sågs några dagar tidigare för en klädprovning hos 7th Avenue och nu promenerade vi mot garagetaket med två fulla klädkassar.

Modefotografering i naturligt ljus 

Jag var som vanligt utrustad med blixtar och diverse ljustillbehör som aldrig kom till användning, dock bra att ha med sig vid väderomslag och andra oväntade händelser. Naturligt ljus, reflekterande ytor från betongen och min stora reflexskärm var allt som krävdes som ljussättning denna gång.

Fotograferingen flöt på enligt planering och ett par timmar senare var vi färdiga för dagen. En vecka senare, efter redigering och enklare retuschering, presenterade jag de färdiga bilderna för 7th Avenue.

Se bilderna från fotograferingen här.

Läs mer om min noggranna planering inför varje fotografering i inlägget Att jobba som fotograf i Linköping.

/Christine Engström – fotograf Linköping, modefotograf Linköping, modefotografering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *